At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Diskutér emner på tværs af forbund

At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf m1chelsen » 29. mar 2011, 10:47

Her er min historie angående hvordan og hvorfor jeg startede til MMA:

Det passer med at jeg har gået til MMA i en lille måneds tid nu. I den forbindelse vil jeg fortælle lidt om hvad mine forventninger var til MMA, inden jeg startede op til det, samt hvad der gjorde udslaget til at jeg overhovedet gik i gang.

Inden jeg startede til MMA gik jeg til Taekwondo (TKD). Det var en god klub jeg var i, med en masse herlige personer. Som tiden gik kørte jeg dog træt i alt det pensum baserede teori halløj - bælterytteri om man vil? Som jeg efterfølgende er blevet enig med mig selv omkring, skal man tage TKD for det det er, og ikke mere. Man skal ikke tro at man har noget specielt brugbart selvforsvar fordi man har TKD i rygsækken, eftersom de scenarier der bliver præsenteret ofte ikke afspejler det der ville ske i en virkelig situation. Det kan godt være man kan nogle flotte høje spark, men hvad gavner det hvis du ikke er, vandt til at få en på hovedet, og du så netop får en på hovedet? Man skal se det som den kampSPORT det er, og gå efter det hvis man gerne vil prøve kræfter med en point baseret kampsport, hvor man er godt pakket ind. Man kan også vælge at gå efter bælterne, og have det som projekt. Der er mange muligheder, men det er altid vigtigt at huske på, at bæltefarver blot er FARVER, og afspejler ikke nødvendigvis noget man kan overføre til en reel kamp. Sagt med andre ord, så kan en med hvid bælte for den sags skyld godt vinde over en med det sorte bælte, hvis hans kondi er bedre.

Som skrevet startede jeg op til MMA for en lille måneds tid siden. Lysten til MMA startede som følge af at jeg var blevet træt af at TKD var 90 % spark, og jeg gerne ville have gang i mine hænder. Jeg savnede ligeledes nogle ligesindede som syntes det var sjovt at tumle rundt, og ikke blev forargede over et blå mærke. Valget stod lidt imellem MMA eller kickboksning, men som fan af UFC måtte det næsten være MMA der skulle prøves af :D

Da jeg startede op havde jeg en fordom der gik ud på at det sikkert var nogle kriminelle og "utilpassede unge" der kom i klubben. Jeg har endnu ikke lært folk så godt at kende endnu, men jeg er rimelig sikker på at den fordom er lige til at arkivere lodret.

Det jeg har mødt indtil videre er en flok unge folk som elsker deres sport, og er yders modtagelige og hjælpsomme over for en ny gut. Der er ingen smartass attitude, som jeg ellers havde forventet, men i stedet en række personer som ved hvad de laver, og passer deres træning for at blive bedre, og ikke blot for at flashe et sort bælte.

Jeg havde ligeledes en forventning om at jeg med mine 100 kg, nok skulle kunne "lægge folk ned" og submitte dem. Faktum viste sig dog gang på gang at være en ganske anden. Folk på 75-80 kg får min ryg og lægger mig i RNC gang på gang. Jeg blev kort og godt domineret på gulvet, og også langt hen af vejen stående pga. min manglende boksekundskaber. Jeg er dog kommet lidt efter det, og kan holde ud længere tid inden jeg bliver submittet. Ligeledes sker det også af og til jeg submitter en, men det er et sjældent syn :D

Det er så her det virkelig blærede aspekt bliver vist. I stedet for at føre sig frem, sørger alle for at hjælpe alle med at blive bedre. Når folk river mig rundt på gulvet, eller stående for den sags skyld, bruger de tid på at forklare mig hvad jeg bør gøre anderledes for ikke at havne i disse situationer.

Jeg kan godt mærke at min TKD træning har båret frugt, når det kommer til smidighed og spark. På disse punkter mener jeg selv at jeg er godt med, selvom fodstillingen og bevægelsesmønsteret lige skal justeres til. Derudover skal jeg lade være med at stå og hoppe :D

Jeg kan dog også godt skrive under på hvor underligt det er pludselig at få slag til hovedet. Selvom jeg står og beskytter mig bag nogle store 16oz boksehandsker, har jeg taget mig selv i nærmest at "forskanse" mig. Når man først begynder på at trække sig sammen på den måde, og derved blive 100 % defensiv, er det virkelig vanskeligt at blive offensiv igen. Slagene hagler jo bare ind i ens parader.

Det er også ud fra denne observation at jeg mener at der kan drages en klar parallel til hvordan TKD selvforsvar ville fungere i virkeligheden, hvis angriberen først ville give sig til at slå en i hovedet. Hvad hjælper høje flotte spark hvis man pakker sig sammen og aldrig har mærket et slag i hovedet før?

Hvis jeg skal opsummere hvad jeg har lært i den måned jeg har gået til MMA efterhånden, må det være lidt grundlæggende boksning, samt lidt grundlæggende BJJ. Her taler vi virkelige grundlæggende ting, og der er virkelig meget at komme efter stadigvæk. Jeg har lært at blive bedre til at håndtere slag til hovedet, og blevet bedre til at bevare overblikket i stedet for at forskanse mig så galt. Jeg har lært nogle submissions i form af lidt Triangle, RNC, og arbejder p.t. meget med at få min Kamora til at spille. Derudover arbejder jeg med at bevare overblikket når vi ruller, og finde en bestemt submission og derefter gå efter den. Som det ser ud lige nu er det hele stadig meget nyt, og jeg mangler derfor en gameplan når jeg ruller rundt.

Jeg vil da slutte af med et stort tak til Sønderborg MMA for den varme velkomst, og jeg ser frem til at tilbringe en masse gode timer sammen i fremtiden!
Billede
Tjek bloggen ud her: http://www.mmating.blogspot.com
Brugeravatar
m1chelsen

Graduering på forum
Graduering på forum
 
Indlæg: 151
Tilmeldt: 3. sep 2010, 09:53
Geografisk sted: Sønderborg
Har takket: 0 gang
Blevet takket: 0 gang
Favorit Fighter: Frank Mir, Bones, BJ Penn

At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf Ryom » 30. mar 2011, 07:19

Fedt du er kommet igang med at træne mma! Er glad for at se dit blik på udøverne er vendt 100%! Det gør mit sgu glad.

Kan kun sige som en trøst at overblikket kommer hurtigt på gulvet hvis du træner meget. Det er uoverskueligt til at starte med, men er sikker på at med din baggrund at du lærer det hurtigt!
Ryom

Graduering på forum
Graduering på forum
 
Indlæg: 740
Tilmeldt: 20. apr 2010, 14:59
Geografisk sted: Aalborg
Har takket: 0 gang
Blevet takket: 0 gang
Favorit Fighter: Fedor, Velasquez, BJ Penn, Dominick Cruz

Re: At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf kristoffer » 3. apr 2011, 20:25

Jeg startede også på mma med en kampsports baggrund, da jeg har dyrket Judo og Ju Jutsu fighting i mange år. Det var faktisk så seriøst at jeg i mine unge dage var en del af bruttolandsholdet i Ju Jutsu Fighting.
Jeg har dyrket mma af to omgange, da jeg også har trænet Shootfighting hos Coloserum Aarhus i 2005 for at går tilbage til Judo efter noget tid. Jeg synes jeg savnede min gi. :D
Anden gang var for ca. 6 mdr. siden da jeg startede til mma først i Skagen med Ryom herindefra som træner og senere i min nuværende klub i Frederikshavn.
Især min Judo baggrund har jeg haft meget glæde af i mma. Jeg kan faktisk tage de fleste af dem jeg træner med ned på gulvet. Jeg skal dog vende mig af med nogle vaner i forhold til når man ikke har en gi at tage fat i.
Dog er det at bruge muren noget helt nyt for mig og det ændre godt nok tingene ret meget.
På gulvet har jeg også glæde af min Judo, men i BJJ skal man bevæge sig noget mere end i Judo gulvkamp, da man i Judo hurtigt bliver kaldt op igen. Derfor har jeg en ok base, men jeg synes jeg skal lære at bevæge mig mere og generelt blive bedre til at submitte fra ryggen. Især det sidste synes jeg er rigtig svært. Så er der jo også slag i gulvet og det skal man også lige vænne sig til. Det stressede lidt i starten, men nu har jeg nemmere ved at holde hovedet koldt og få "ædt" manden igen sådan at der ikke er plads til slag.

Det stående har været nyt, men også velkendt, da Ju Jutsu også har en Karate del som jeg synes jeg kan gøre lidt brug af. Det er især spark og bevægelsen jeg kan gøre bruge af. Jeg har dog meget sværere ved den stående slag/spark del end resten af gamet og timingen er svær synes jeg. Jeg arbejder virkelig på at lave kombinationer og finde vinklerne samt bevæge min krop og mit hoved mere.
Et andet nyt element er clinchen. Igen noget der ændre hele gamet meget i forhold til alm. stand-up med boksning / Karate.

Det var lidt om mine oplevelser med mma. Der er mange ting jeg skal arbejde på og det jo det fede ved sporten synes jeg. Følelsen af at man forbereder sig fra gang til gang samt at man kommer i bedre form. :thumbup:
So we're throwing spinning shit now?!
Træner i FMMA.dk
Brugeravatar
kristoffer

Graduering på forum
Graduering på forum
 
Indlæg: 3086
Tilmeldt: 20. apr 2010, 16:45
Geografisk sted: Frederikshavn
Har takket: 0 gang
Blevet takket: 0 gang
Favorit Fighter: Martin, Andy, Roger Gracie, JDS, Machida, Aldo

Re: At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf m1chelsen » 4. apr 2011, 07:09

God læsning !

Håber der kommer flere beretninger :D
Billede
Tjek bloggen ud her: http://www.mmating.blogspot.com
Brugeravatar
m1chelsen

Graduering på forum
Graduering på forum
 
Indlæg: 151
Tilmeldt: 3. sep 2010, 09:53
Geografisk sted: Sønderborg
Har takket: 0 gang
Blevet takket: 0 gang
Favorit Fighter: Frank Mir, Bones, BJ Penn

Re: At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf Murstenen » 10. maj 2011, 17:19

Spændende indlæg! :)
Jeg kan ikke bidrage, da jeg ikke selv dyrker MMA - kun MT og Kung Fu; men jeg må indrømme at specielt trådstarters indlæg giver mig blod på tanden, i forhold til også at få tæsk imens jeg ligger ned.

Flere indlæg - kom så!
Murstenen

Graduering på forum
Graduering på forum
 
Indlæg: 42
Tilmeldt: 22. okt 2010, 08:32
Har takket: 0 gang
Blevet takket: 0 gang

Re: At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf fighter7913 » 10. maj 2011, 22:42

hey murstenen
spiller du egentlig counter strike inden på playzeek?
fighter7913

Graduering på forum
Graduering på forum
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 10. maj 2011, 00:18
Har takket: 0 gang
Blevet takket: 0 gang

Re: At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf Murstenen » 11. maj 2011, 10:38

fighter7913 skrev:hey murstenen
spiller du egentlig counter strike inden på playzeek?

Nope - jeg spiller guitar i Århus.
Murstenen

Graduering på forum
Graduering på forum
 
Indlæg: 42
Tilmeldt: 22. okt 2010, 08:32
Har takket: 0 gang
Blevet takket: 0 gang

Re: At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf lamotta » 11. maj 2011, 10:44

Murstenen skrev:
fighter7913 skrev:hey murstenen
spiller du egentlig counter strike inden på playzeek?

Nope - jeg spiller guitar i Århus.

:lol:
Brugeravatar
lamotta

Moderator
Moderator
 
Indlæg: 988
Tilmeldt: 20. apr 2010, 12:28
Geografisk sted: Kolding
Har takket: 1 gang
Blevet takket: 0 gang
Favorit Fighter: Lyoto Machida

Re: At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf fighter7913 » 11. maj 2011, 23:12

nå okay
http://www.playzeek.com/#index.php?key= ... =Murstenen

du var ellers ret god til cs , hahah. har spillet mod dig..
du snyder hahahaha
tror det er dig, du tør ikke indrømme det , send en pm så kan vi spille og snakke mma :D
fighter7913

Graduering på forum
Graduering på forum
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 10. maj 2011, 00:18
Har takket: 0 gang
Blevet takket: 0 gang

Re: At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf Murstenen » 12. maj 2011, 09:11

fighter7913 skrev:nå okay
http://www.playzeek.com/#index.php?key= ... =Murstenen

du var ellers ret god til cs , hahah. har spillet mod dig..
du snyder hahahaha
tror det er dig, du tør ikke indrømme det , send en pm så kan vi spille og snakke mma :D

Jamen nej. Vi kan da godt lige gennemgå hele argumentationsrækken:

1) Jeg spiller slet ikke CS
2) Jeg bor ikke i Ålborg
3) Jeg hedder ikke Allan Nielsen

Men ellers kunne det godt være mig ja...
Murstenen

Graduering på forum
Graduering på forum
 
Indlæg: 42
Tilmeldt: 22. okt 2010, 08:32
Har takket: 0 gang
Blevet takket: 0 gang

Re: At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf kristoffer » 12. maj 2011, 09:31

He he.
So we're throwing spinning shit now?!
Træner i FMMA.dk
Brugeravatar
kristoffer

Graduering på forum
Graduering på forum
 
Indlæg: 3086
Tilmeldt: 20. apr 2010, 16:45
Geografisk sted: Frederikshavn
Har takket: 0 gang
Blevet takket: 0 gang
Favorit Fighter: Martin, Andy, Roger Gracie, JDS, Machida, Aldo

Re: At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf fighter7913 » 13. maj 2011, 13:12

hahahha
hvor mange hedder murstenen
tror ikke på dig, men lader den ligge her.
hahaha

ps
er på lørdag, kom på, hvis du ændre mening
fighter7913

Graduering på forum
Graduering på forum
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 10. maj 2011, 00:18
Har takket: 0 gang
Blevet takket: 0 gang

Re: At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf Murstenen » 13. maj 2011, 18:53

Dude - WTF?!?! :problem:
Murstenen

Graduering på forum
Graduering på forum
 
Indlæg: 42
Tilmeldt: 22. okt 2010, 08:32
Har takket: 0 gang
Blevet takket: 0 gang

At starte op til MMA - Fortæl din historie!

Indlægaf a2zinck » 13. maj 2011, 19:12

@Murstenen:
Den eneste måde at rense dit navn er nok at logge på CS og dermed bevise, at du ikke besidder helt samme dræberskills som din legendariske dobbeltgænger på world wide web - indtil da er du stemplet som hardcore gamer. ;)
Brugeravatar
a2zinck

Moderator
Moderator
 
Indlæg: 5545
Tilmeldt: 18. apr 2010, 15:31
Geografisk sted: Aarhus
Har takket: 0 gang
Blevet takket: 1 gang
Favorit Fighter: Cigano, Baby Jay, Benson, The Spider

Næste


Tilbage til MMA Generelt

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst